Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Manafu – „un vagabond care fura banii publici“

Posted by admin® pe August 12, 2007

Ionel Manafu, seful Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“ (D.A.D.L.), profita cat se poate de bine de pe urma plajelor. Fenomenul algal si inundatiile din acest an sunt un prilej nemaipomenit pentru Manafu D.A..D.L. de a-si dezvolta veritabilele afaceri. Cu verdeturile de pe tarmul litoralului reteta e simpla. Ideea este sa le tina cat mai mult posibil putrezite la mal. Si nu degeaba! Turistii, satui de mirosul puternic emanat de alge, incep sa se isterizeze, iar Manafu D.A.D.L., mimand neputinta in fata naturii, se plange Ministerului Mediului ca nu poate face fata lucrului in lipsa unor fonduri banesti suplimentare! Scenariul imbogatirii pe banii contribuabililor nu se opreste aici! Manafu cauta orice prilej pentru a stoarce bani de la bugetul statului! Dupa ce, in luna mai, a prosperat de pe urma algelor, saptamana aceasta, mare bogatie a batut la usa Manafului D.A.D.L. O alta afacere i s-a ivit la interval. Plajele afectate de inundatii au devenit o noua sursa de „furat din banii publici“. 

Operatiunea „tone de nisip pe plaja“!
Remedierea plajelor dupa furtuna de la inceputul acestei saptamani a cantat cat se poate de bine in struna intereselor Manafului D.A.D.L. Echipa Directiei tot cara de miercuri, pe timp de noapte, inutil, nisip cu tonele, in conditiile in care plajele afectate de inundatii puteau fi pur si simplu greblate si nivelate in cateva ore! „Acest vagabond cauta ca de obicei sa fure banii publici. A aflat ca in situatii de calamitate sunt acordate fonduri de urgenta. Si a facut orice ca sa le acceseze. A declarat de ochii mass-media ca va inchide plajele, ca echipele D.A.D.L. vor fi mobilizate in timpul zilei. De unde?! Pana la urma, muncitorii D.A.D.L. au carat inutil, pe timp de noapte, nisip, in conditiile in care plajele puteau fi pur si simplu greblate si nivelate in cateva ore! Noi am demonstrat-o miercuri! Intr-o ora, cu 12 angajati si fara utilaje, am reusit sa refacem 200 de metri patrati de plaja! Daca ar fi actionat asa, D.A.D.L. nu mai putea insa sa fure din banii publici!“, a declarat Lucian Iftime, presedintele Asociatiei Investitorilor din Statiunea Turistica Venus, satul de afacerile dezvoltate de Manafu si a lui Directie, ce nu fac decat sa saboteze turismul si agentii economici de pe litoral. 

Manaful D.A.D.L. minte pentru a-si atinge interesele    
Daca la Venus si Costinesti s-a intervenit preferential, pe linie pedista, partidul de suflet al Manafului -, la Eforie, desi Manafu sustinea ca pana vineri toate plajele vor fi refacute, vineri primarul orasului afirma ca nu s-a intervenit in niciun fel. In timp ce, in cele doua statiuni, s-a terminat circul operatiunii „nisip pe plaja“, in Eforie, desi turismul de weekend si-a anuntat startul, nisipul era, vineri, la fel de ravasit ca la inceputul saptamanii! „Nu am observat o interventie a echipelor D.A.D.L. pe plajele din Eforie. Desigur, Directia a inceput lucrarile cu alte primarii… cu cea din Costinesti“, a declarat, vineri, primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, intrigat de lipsa de cooperare a Directiei Apelor „Dobrogea-Litoral“ si a superiorilor care i-au refuzat orice legatura si l-au lasat in varf de turism cu plajele denivelate si pline de alge. Manafu are planul lui! El vrea cu orice pret sa-i convinga pe superiori ca are nevoie de fonduri de urgenta, tocmai de aceea trage de timp si sacrifica desigur turismul si plajele din zonele rivale politic: Eforie Sud si Nord. Pe Manafu nu il afecteaza situatia din Eforie! Tine chiar sa minta public ca toate plajele din sud vor fi refacute pana vineri si isi vede nestingherit de treaba lui! Miza este pe masura: 500.000 lei decontati din fondurile de urgenta ale statului. In timp ce Manafu mimeaza lucrul pe banii reveniti situatiilor de calamitate si ravneste la macar 500.000 lei – intrucat miercuri afirma presei ca ar avea nevoie de cel putin 800.000 lei -, pentru zecile de locuinte afectate de acelasi puhoi de ape ce au razbunat judetul in noaptea de marti spre miercuri, constantenii vor primi, cu greu, 800 lei, si aceasta numai in cazul in care furia naturii i-a lasat fara casa! 

Din ciclul „Alge putrezite, turisti instigati“…
In Eforie Sud si Nord nu numai nisipul, chiar si algele constituie reteta prosperitatii D.A.D.L. Potrivit primarului, in Eforie, pe langa nisipul trasat de santurile provocate de furtuna, turistii sunt goniti de mirosul puternic al algelor nestranse de zile intregi de muncitorii D.A.D.L. Lucian Iftimie, presedintele A.I.S.T.V., a dat in vileag intreg modul de operare al Directiei cand vine vorba de traiul fraudulos al Directiei „Dobrogea-Litoral“ de pe urma ierburilor de la mal. Pasul unu il constituie eterna amanare a proiectelor privind stoparea infloririi algale, proiecte care, automat, ar stopa insidioasa afacere D.A.D.L. Pasul doi il reprezinta mutarea echipelor de lucru ale Directiei ce sunt „mobilizate“ sa lancezeasca mai ceva ca verdeturile de pe tarm! Turistii se satura de mirosul de alge, tipa, Manafu cere la Guvern fonduri suplimentare pentru a face fata „dezastrului“ naturii. Si uite asa sunt decontate la nesfarsit, de la bugetul Ministerului Mediului, lucrari neefectuate. Directia iese basma curata, intrucat muncitorii sunt prezenti la fata locului… chiar daca numai pentru a alarma autoritatile locale si a instiga turistii, atata timp cat organele abilitate sa ia masuri sunt legate la ochi, sustine Lucian Iftime, presedintele Asociatiei Investitorilor din Statiunea Turistica Venus, ce a sesizat atat D.N.A.-ul, cat si Curtea de Conturi cu privire la neregulile legate de igienizarea plajelor si adunarea algelor, insa niciuna dintre institutii nu s-a sinchisit sa efectueze pana la acest moment vreun control!

Camelia MATEI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: