Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

I.M.M.-urile mai au un ragaz de 7 zile

Posted by admin® pe August 8, 2007

A inceput programul de investitii M.I.M.M.C.T.P.L., ce sustine I.M.M.-urile (intreprinderile mici si mijlocii) cu 40 de milioane lei pentru investitii, modernizare-retehnologizare. Iar intreprinzatorii constanteni mai au 7 zile pentru pregatirea dosarelor de finantare. Menirea programului este de a sustine investitiile realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (I.M.M.) intr-o serie de sectoare economice prioritare. M.I.M.M.C.T.P.L. este administratorul Programului, iar derularea acestuia se realizeaza in colaborare cu institutiile de credit care vor fi facute publice pe pagina web http://www.animmc.ro, in termen de 20 zile lucratoare de la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, respectiv data de 14 august 2007.
 

Selectati on-line
Timpul de inregistrare a formularelor de preselectie va fi de 5 zile lucratoare de la data implinirii termenului prevazut de 20 de zile lucratoare, de la data publicarii in Monitorul Oficial. Solicitantii vor completa si vor transmite on-line formularul de preselectie (Anexa nr.3 la Procedura), conform aplicatiei software care va fi disponibila pe pagina web a institutiei la adresa www.animmc.ro, incepand cu ora 9.00 a primei zile de inregistrare si pana la ora 15.30 a ultimei zile de inregistrare. Aplicatia software va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuarii inregistrarii cu numarul de inregistrare obtinut si cu datele corespunzatoare, completate de catre acesta. Formularul de preselectie corect si integral completat va putea fi transmis si inregistrat o singura data in cadrul aplicatiei. Dupa terminarea perioadei de inregistrare in Program, M.I.M.M.C.T.P.L. va face publica pe site-ul institutiei la adresa http://www.animmc.ro, in termen de 3 zile lucratoare, lista cu solicitantii inscrisi in cadrul Programului, in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut. M.I.M.M.C.T.P.L. va face cunoscuta ulterior lista cu solicitantii declarati eligibili si acceptati pentru evaluare in scopul finantarii in cadrul Programului, in limita bugetului alocat, pe site-ul institutiei, la adresa http://www.animmc.ro. M.I.M.M.C.T.P.L. va face publica si lista de asteptare a urmatorilor 100 de potentiali beneficiari ai Programului.
 

O singura sansa
Ajutorul Financiar Nerambursabil poate fi acordat unui beneficiar eligibil dupa cum urmeaza: nu poate depasi echivalentul in lei a 10.000 euro, pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi si, in acelasi timp, nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii; nu poate depasi echivalentul in lei a 50.000 euro, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii si, in acelasi timp, nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii. Institutia de credit va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, reprezentand minimum 25% din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat. Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15% din valoarea proiectului de investitii, in numerar. Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi (nu second-hand). Iar o intreprindere poate accesa o singura data prezentul Program.

Camelia MATEI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: