Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Santajator in libertate!

Posted by admin® pe august 3, 2007

In sedinta de ieri, magistratii Curtii de Apel Constanta au decis sa nu mai prelungeasca masura arestarii preventive dispuse anterior in cazul inculpatului Veli Ersin, astfel ca, la expirarea perioadei de detentie stabilite in data de 5 iunie, acesta va fi pus in libertate. Masura nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs de procurorii constanteni. Reamintim ca, la inceputul lunii iunie, judecatorii Curtii de Apel au hotarat prelungirea cu 60 de zile a mandatului de arestare a respectivului, aceasta perioada urmand sa expire la data de 13 august. Veli Ersin este acuzat de declinare de identitate falsa, acesta fiind partas, alaturi de Ali Metin, din Constanta, si cetateanul turc Halim Atma, la mai multe infractiuni, printre care inselaciune, santaj, sechestrare, inscenare de false flagranturi cu droguri si relatii sexuale cu minore, toate in dauna unor cetateni turci. Pana pe data de 6 decembrie 2006, grupul lui Veli Ersin a reusit sa „praduiasca“ nu mai putin de 50 de proprietari de hoteluri din Turcia.

Un „modus operandi“ demn de filmele politiste
In data de 3 noiembrie 2004, pe Aeroportul International Otopeni aterizau Ugut Özden, director general al hotelului „Fantasia“ din Kusadasi, si Suat Çelen, director general adjunct al aceluiasi hotel. Scopul vizitei celor doi era semnarea unui contract de colaborare, pentru o cazare de aproximativ de 10.000 de nopti, cu firma  S.C. „Statcom“ S.R.din Romania. Afaceristii turci fusesera contactati in prealabil, prin intermediul unui fax trimis la sediul hotelului, iar mai apoi telefonic, in vederea unei intalniri pentru stabilirea detaliilor necesare derularii colaborarii cu partea romana. In urma numeroaselor convorbiri telefonice pe care Ugur Özden si Suat Çelen le-au avut cu o persoana pe nume Stefan, recomandat drept directorul firmei romanesti, si cu traducatorul firmei, care s-a recomandat cu numele de Saban Yildirim, au fost stabilite conditiile colaborarii, pretul, precum si alte detalii. Mai ramasese ca persoanele implicate sa semneze contractul, eveniment ce urma a se desfasura la Bucuresti. Datele problemei s-au schimbat inca din aeroport, acolo unde cei doi turci au aflat de la soferul masinii venite sa ii transporte ca afacerea va fi perfectata la mal de mare. La insistentele telefonice ale numitului Stefan, turcii au ajuns la restaurantul „El Greco“ din Constanta, unde erau asteptati doar de Bayram Yildirim, insotit de numitul Saban, cetatean roman de etnie turca. Cu toate ca s-a incercat „asortarea“ peisajului cu doua fatuci ce nu depaseau varsta de 14 ani, serviciile acestora au fost refuzate, dupa cum au mentionat  Ugur Özden si Suat Çelen. Tarziu in noapte, respectiv la ora 3,00, cei doi turci au fost cazati de „ospitalierul“ Saban intr-un apartament din municipiu…
 

Santaj, sechestrare, etc…
Dupa numai un sfert de ora de la instalare, in locuinta au navalit trei barbati, cu pistoale in maini. Pistolarii au afirmat ca sunt politisti, fara a prezenta o legitimatie in acest sens, scopul descinderii fiind relatiile sexuale intretinute de cei doi turci cu minore. Degeaba au explicat oamenii ca nici macar nu le-au privit pe fetele de la „El Greco“, pentru ca asa-zisii politisti au sustinut ca au incalcat legea romana, fiind pasibili de pedeapsa. Pentru a fi si mai „elocventi“, cei trei au tintit in permanenta pistoalele asupra afaceristilor turci. Solutia a gasit-o Saban, care a avansat ideea sumei de 100.000 euro, oferita… asa-zisilor politisti pentru ca acestia sa nu ii duca pe directorii hotelului din Turcia la Politie. Dupa indelungi negocieri, s-a convenit ca cei doi turci sa aranjeze transferul a cate 3.500 de euro pe numele a sase cetateni din Constanta (cinci dintre ei apartinand aceleiasi familii de etnie turca). In plus, asa-zisii politisti i-au deposedat pe cetatenii turci de toti banii lichizi (1.500 de dolari), de cartile de credit, prin intermediul carora au facut cumparaturi in valoare de 10.000 dolari la „Zeta“, un magazin de bijuterii, precum si de telefoanele mobile. Dupa ce transferul de bani prin „Western Union“ a fost finalizat, Ugur Özden si Suat Çelen au fost eliberati, fiindu-le data suma de… 100 dolari pentru a ajunge in Turcia. Scenariul s-a repetat, astfel ca mai multi oameni de afaceri au fost „tepuiti“ de inventiva banda.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: