Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Culetofobie

Posted by admin® pe August 3, 2007

deValentin POPESCU

„Alianta si-a impus oamenii fideli pe intreaga harta a Romaniei cu ajutorul unei Ordonante de Urgenta data la plesneala. Cu spinarile complice, se subintelege ca niciunul dintre ei nu va indrazni sa se manifeste intocmai unor functionari apolitici… Prefectura lui Culetu va trai pana isi va da obstescul sfarsit mezalianta liberal-democrata…“. Sunt randuri scrise de sussemnatul la data de 6 ianuarie 2006, intr-un editorial intitulat „Exorcizati-l pa Culetu de demonul D.A.!“. Iata ca asa-zisi prefecti apolitici, la adapostul acelui simulacru de examinare (de fapt, teste pentru elevi de scoala ajutatoare) care le-a permis numirea, sunt usuiti unul cate unul pentru asigurarea „sporului de competenta liberala“. Chiar in urma cu doua zile, premierul Tariceanu a zburatacit cinci prefecti democrati sub pretextul intaririi capacitatii administrative. Neindoielnic, situatia s-ar fi inversat sub aspect politic daca guvernarea de astazi avea miros de trandafir (democrat) vestejit. 

Masura in forta adoptata de Tariceanu ne dovedeste ca toti cei nominalizati in importanta functie de Guvernul Romaniei s-au comportat aidoma politicienilor fanatizati, nerenuntand la inregimentarea politica. Demisia din partid, ca si reconfirmarea pe post a acelorasi oameni – in baza unui statut apolitic – au fost tentative stangace de inselare a populatiei. In realitate, recunostinta inaltilor functionari publici s-a concretizat printr-un servilism scabros, fiecare etaland o supusenie ce frizeaza dependenta totala fata de distribuitorii ciolanelor.
                     
Inainte de a parcurge cele sase prefecturi zguduite de seismul schimbarii, mi-am spus… atentie, „sase!“, Tariceanu va apela la diversiunea inlocuirii a cel putin doi prefecti de sorginte liberala. Macar pentru niscai credibilitate… Si, totusi, impotriva activitatii dezastruoase a insipidului prefect de Constanta, seful Executivului a preferat (pentru a cata oara?) batista pe tambal. Si tocmai unde? Intr-un judet unde liberalii au alunecat penibil pe toboganul impopularitatii. In orasul pe care uzurpatorul „profesionist“ Danut Culetu nu a stiut cum sa-l vaduveasca de un buget cat de cat decent si sa contraatace, abuzand de prerogativele prefectului, orice initiativa promovata de Consiliul Local. Este momentul sa reamintesc ca omul liberalilor a casapit judetul, in 2006, de 220 miliarde lei (!), urmare a atacarii in contencios a vestitelor taxe speciale. Sunt exact aceleasi taxe care au fost admise, anul acesta, de Justitia constanteana. Pe cine a prejudiciat incrancenarea eminamente politica a prefectului liberal intr-o disputa aberanta? Raspunsul este dezarmant de simplu: Pe locuitorii Constantei. Din furie abjecta si servitute neconditionata, Danut Culetu a crezut ca, abuzand la nesfarsit de atacul in contencios, va izbuti sa falimenteze administratia publica locala si sa inflameze electoratul constantean. Niciun moment nu a luat in calcul „carambolul“ administrativ-cetatenesc, cu repercusiuni dureroase asupra populatiei. Repet, telul principal nu a insemnat decat compromiterea adversarilor politici, cu bataie lunga pe Primarie si Consiliul Judetean.
                     
Cand un judet intreg i-a detectat prefectului, inca de la instalare, profundul dispret pentru programele de investitii ale judetului, in paralel cu „colaborationismul“ portocaliu, liberalii aveau acum o minunata sansa sa scape de un p(r)efect iresponsabil. Nu au facut-o dintr-un calcul absolut oportunist. Pe lista razbunarilor politice nu figureaza Danut Culetu. Deocamdata, in pole-position sunt democratii. Chit ca mentinerea in functie a groparului celui de-al doilea oras al tarii va decredibiliza definitiv liberalismul pe plan local.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: