Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Anticoruptii prind plevusca

Posted by admin® pe August 3, 2007

Conform Biroului de Informare si Relatii Publice a Directiei Nationale Anticoruptie, in luna iulie a fost finalizata cercetarea mai multor dosare care intra sub incidenta acestei institutii. Astfel, procurorii din cadrul D.N.A. Cluj au dispus trimiterea in judecata a doi oficiali. Ioan – Radu, inspector vamal la Directia Regionala Vamala Cluj, va fi judecat in stare de arest preventiv, impreuna cu Radu Ambro, inspector in cadrul aceleiasi institutii, ambii fiind invinuiti de luare de mita. Din probele administrate la dosar rezulta ca, in data de 9 iulie, cei doi inculpati au pretins unei persoane fizice, asociat la o societate comerciala cu sediul in municipiul Zalau, judetul Salaj, suma de 3.000 euro cu titlul de mita, pentru a „inchide ochii“ in timpul unui control ce intra in obligatiunile lor de serviciu, control de viza, de altfel, legalitatea operatiunilor de import efectuate de societatea respectiva. Pentru prinderea celor doi a fost organizat un flagrant la data de 17 iulie, cand au fost prinsi in timp ce incasau suma de 1.000 euro, o prima transa din cei 3.000 euro pretinsi.

                     

In aceeasi zi, procurorii Serviciului Teritorial Cluj al D.N.A. au dispus retinerea lui Ioan-Radu Bothaza pe o perioada de 24 de ore, pentru ca, in data de 18 iulie 2007, Tribunalul Salaj sa dispus arestarea preventiva a acestuia pe o perioada de 20 de zile.
 

Campioni la furturile din banii Europei
Intr-un alt dosar, procurorii anticoruptie din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a unui barbat, Costel Cornici, administrator al S.C. „Confex Bulevard“ S.R.L., pentru savarsirea mai multor infractiuni. Acesta a fost invinuit de folosirea si prezentarea de documente si declaratii false, inexacte si incomplete, cu scopul de a obtine pe nedrept fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din alte bugete. De asemenea, de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor respective, deturnare de fonduri si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual. Conform rechizitoriului, la data de 9 iunie 2003, Costel Cornici a depus, la Agentia de Dezvoltare Regionala a Regiunii de Dezvoltare Sud – Est Braila (A.D.R. Braila), o cerere de finantare nerambursabila din fonduri PHARE pentru un proiect de ridicare de constructii in orasul Panciu. Administratorul a solicitat finantare europeana in valoare de 43.200 euro, suma ce reprezenta 60% din valoarea totala a investitiei. Prin intocmirea mai multor falsuri a reusit sa obtina si alte sume de bani, pe care le-a deturnat apoi in interes propriu. In cauza, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor s-a constituit in parte civila, cu sumele de 8.400 euro si 114.215.800 lei. S-au luat masuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale firmei inculpatului, bunuri care acopera valoarea prejudiciului creat.

Adrian GEORGESCU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: