Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Daraban(aua) primariei pe 3 procente

Posted by admin® pe august 2, 2007

de Mariuca ANDRONE

Cand un presedinte C.C.I.N.A., membru P.N.L., basca aspirant la primaria municipiului,  comanda un sondaj in care el este creditat cu doar 3 procente si cand rezultatul cercetarii sociologice mai este facut si public, pentru acel personaj nu sunt decat doua posibilitatii: ori este prost, ori este prost… politic. Cum prestatiile anterioare ale lui Mihai Daraban in materie de candidaturi la te miri ce functii politice sunt tot atatea argumente pentru sustinerea ambelor posibilitati, noi nu ne permitem sa avansam o a treia varianta! Dupa ce a pocnit toba pedeserista poate-poate iese zgomot de prefect din ea, dupa ce a lovit talgerele pesediste doar-doar or zdrangani a presedinte de organizatie, „proaspatul“ penelist bate Daraban(aua) primariei. Dar nu scoate decat niste hodorogeli de… trei  procente. Adica, mult zgomot pentru un nimic de 3%. 

Culmea este, insa, ca, de la „inaltimea“ celor trei procente prapadite, doritorul fotoliului de edil-sef se ratoieste la liderul sondajului, cotat cu… 65%. Poate de cand este mare sef la C.C.I.N.A., Mihai Daraban a uitat aritmetica. Nu mai stie, „sarmanul“ candidat, sa efectueze o banala scadere. Din „respect“ pentru cele 3 procente pe care si le-a atarnat  de gat liberal, ne permitem sa-i spunem ca, scazandu-le din 65, atat cat are Radu Mazare, mai raman 62. Fix cat mai trebuie sa bata Daraban(aua) pentru a fi bagat in seama ca potential candidat in turul II. Pana una-alta, liberalul, neagreat nici macar de colegii lui de partid, nu a ajuns nici macar la piciorul broastei alegerilor, daramite sa le mai si castige. Asa cum se bate cu pumn bosancenist in piept penelist, de rad si „curcile“… cugetatoare de el!  
                    

Si cum sa nu razi, in hohote chiar, cand vezi ca un neica-nimeni in materie de confruntari directe (si functia de primar este, alaturi de cea a presedintelui tarii, de acest gen pe scena politica romaneasca) se considera primul dintre contracandidati. Primul la distanta de 62 de procente fata de Radu Mazare! Nici ca se putea mai mare „indreptatire“ in a se considera un combatant de nadejde… penelista. Asta in cazul in care chiar va fi aspirantul P.N.L. la Primaria Constanta. Nu de altceva, dar parca prin acea organizatie sunt alti liberali indreptatiti, in adevaratul sens al cuvantului, sa ocupe „functia“ de candidat. Sau poate, pentru a-si impresiona noii colegi de partid, a decis Daraban sa faca public rezultatul sondajului. O fi vrut sa-i dea peste nas penelist lui Victor Manea cu amaratul procentelor sale. Nu am habar daca l-a lasat fara suflare pe consilierul judetean, cel care cel putin a avut bunul simt sa nu comenteze pe marginea procentelor (asa cum a procedat si pedistul Laurentiu Mironescu de pe a lui… craca), dar stiu sigur ca lui ar trebui sa-i vanture   cineva aerele de mare politician, fie si pentru a feri P.N.L. de ridicol. Adica, de situatia in care l-a adus Daraban cand s-a mandrit cu cele 3 procente smulse de liberali constantenilor. Pardon 3,3, daca le adunam si pe cele ale lui Victor Manea! Colac penelist peste pupaza C.C.I.N.A., se mai si mira de distanta dintre el si  Mazare. Pentru a nu-l lasa perplex in continuare (cu toate ca este greu de crezut ca va iesi vreodata din aceasta  stare), ne permitem sa il atentionam ca diferenta este cauzata, intr-un covarsitor procent, de propria-i incapacitate in a sesiza care sunt prioritatile constantenilor. Un Gica Contra continuu al tuturor proiectelor,  ce inseamna, dincolo de numele celui ce le-a propus, binele cetatenilor, al municipiului si chiar al municipalitatii, nu are decat de pierdut. Nimic nou, de altfel, pentru Mihai Daraban, un etern perdant politic…
 

P.S.  Cand nu a reusit sa devina prefect, Mihai Daraban m-a actionat in instanta, pretinzand ca nu si-a adjudecat functia din cauza articolelor scrise de mine. Nici o secunda nu a luat in calcul posibilitatea ca esecul lui sa se fi inregistrat dintr-un motiv mult mai simplu: lipsa calitatilor ce il puteau indreptati sa ocupe postul de reprezentant al Guvernului in teritoriu. Ma intreb daca va chema in instanta toata Constanta atunci cand va pierde competitia pentru primarie. Cerand, eventual, si despagubiri morale constantenilor ce au avut „neobrazarea“ sa nu il voteze cu mai mult de 3 procente!     

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: