Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

De „straja“ pe litoral

Posted by admin® pe august 1, 2007

Amenzi pentru turbulenti

In perioada 23-31 iulie, jandarmii din cadrul subunitatii mobile, apartinand Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta au aplicat, in zona turistica a municipiului Constanta, un numar de 68 sanctiuni contraventionale, dintre care 50 amenzi, in valoare totala de 9.700 lei. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate in baza Legii 61/1991, modificata, privind incalcarea normelor de convietuire sociala, pentru cersetorie, injurii, semne obscene, consumul bauturilor alcoolice in locuri publice, tulburarea linistii publice, lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta un pericol pentru alte persoane. Spre exemplu, in data de 28 iulie, ora 15,30, jandarmii au sanctionat contraventional, cu suma de 100 lei, pe Constantin I., de 35 ani, din Bucuresti. 

                   

Acesta, aflandu-se in portul Tomis, a lasat in libertate si fara botnita un caine rasa „Amstaff”, care putea prezenta un pericol pentru cetatenii aflati in zona. Tot in data de 28 iulie, in jurul orei 19,00, a fost sanctionat contraventional cu suma de 100 lei, Laurentiu G., de 30 ani, din Constanta. Aflat pe plaja Modern, barbatul apela in mod repetat la mila turistilor de pe plaja, determinand si pe cei doi copii aflati cu el sa savarseasca aceeasi fapta. De mentionat faptul ca persoana in cauza fusese anterior avertizata de jandarmi sa paraseasca plaja.
 

Mai multe atributii, activitate pe masura
Conform Legii 210 din 2 iulie 2007, incepand cu data de 23 iulie, personalul Jandarmeriei Romane a fost abilitat sa constate contraventii, prevazute in Legea nr. 12/1990, cu modificarile si completarile ulterioare, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Astfel, in baza acestei legi, in data de 23 iulie, in jurul orei 15,00, jandarmii au sanctionat contraventional, cu avertisment scris, pe Costel C., de 21 ani, din Constanta. Aflat in zona Falezei Cazino, cel in cauza oferea spre vanzare trecatorilor mai multe flacoane cu parfumuri, de diferite marci, toate contrafacute, precum si mai multe ceasuri barbatesti, fara a indeplini conditiile stabilite de lege. Bunurile comercializate ilicit au fost ridicate de catre jandarmi, in vederea confiscarii si valorificarii, potrivit legii. In data de 30 iulie, a fost sanctionat cu avertisment scris si Leonid S., de 58 ani, din Constanta, pentru acelasi gen de fapta, acesta comercializand, in zona Faleza Cazino, langa Acvariu, articole de plaja. Bunurile comercializate ilicit au fost ridicate de catre jandarmi, in vederea confiscarii si valorificarii, potrivit legii. Pentru siguranta turistilor si, in special, pentru evitarea neplacerilor pe timpul vacantei petrecute pe litoralul Marii Negre, Jandarmeria Romana sfatuieste cetatenii sa anunte cea mai apropiata patrula de jandarmi daca observa persoane cu comportament antisocial sau sunt abordati de persoane necunoscute cu scopuri obscure. De asemenea, se poate apela non – stop numarul 956, al Jandarmeriei sau numarul unic de urgente 112.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: