Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Cel mai bogat sezon in accidente rutiere

Posted by admin® pe August 1, 2007

Numarul turistilor aflati in luna iulie pe litoral a crescut cu 50 la suta fata de 2006, in timp ce numarul accidentelor rutiere si al autovehiculelor inregistrate in 24 ore s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, releva datele centralizate de Inspectoratul General al Politiei Romane.  Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu, a declarat, ieri, la Constanta, ca gradul de criminalitate de pe litoral este considerat mediu, in conditiile in care numarul de turisti sositi prin agentiile de turism in luna iulie pe litoral este mai mare cu 50 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul accidentelor, ca si al autovehiculelor inregistrate in 24 ore, s-a dublat. „De la 17.000 s-a ajuns la 35.000 autovehicule in 24 ore“, a precizat seful I.G.P.R. Fatuloiu a precizat ca soferilor indisciplinati le-au fost aplicate peste 20.000 amenzi, cele mai multe – in numar de 5.700 – fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteza, care determina producerea accidentelor rutiere mai ales in afara localitatilor. Seful Politiei a mai spus ca 240 motociclisti au fost sanctionati pentru abaterile de la legislatia rutiera. 

                  

Seful I.G.P.R. si-a exprimat nemultumirea cu privire la ambuteiajele care se formeaza la iesirea de pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Cernavoda – Medgidia – Basarabi de pe D.N. 22C Constanta – Cernavoda, precum si pe D.N. 39 Constanta – Mangalia, intre Eforie Nord si Sud. „Vom initia o hotarare de Guvern prin care vom cere restrictie de circulatie pentru autovehiculele de marfa, in weekend, pe aceste drumuri“, a mentionat chestorul principal Fatuloiu, care a adaugat ca va redirija traficul de marfa pe ruta Slobozia – Vadu Oii. La ora actuala, pe litoral activeaza 1.038 politisti, care beneficiaza si de sprijinul jandarmilor. Cu toate acestea, initiativele Serviciului Politiei Rutiere Constanta sunt demne de lauda. In fiecare zi, principalele artere aferente orasului Constanta, cat si cele ce traverseaza judetul, sunt „arate“ in permanenta de echipaje de Politie. Purtatorul de cuvant al S.P.R. Constanta, inspector Marius Ghita, spune ca „graficul Politiei Rutiere Constanta este menit in asa fel incat sa nu existe drum fara Politie. Agentii Politiei Rutiere Constanta sunt in permanenta in trafic, pentru a fluidiza si dirija circulatia“.  
 

Cand tara „arde“, Fatuloiu se scarpina… a stres
Majoritatea turistilor care vin pe litoral considera ca poluarea fonica este cel putin la fel de mare ca anii trecuti, releva un sondaj efectuat de Inspectoratul de Politie a Judetului Constanta. Chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, a declarat, ieri, la sedinta Parteneriatului pentru Litoral 2007, desfasurata la Prefectura Constanta, ca un sondaj efectuat recent de I.P.J. Constanta privind perceptia turistilor asupra gradului de poluare fonica in statiunile de pe litoral a relevat ca poluarea fonica reprezinta o problema de stres pentru o mare parte dintre turisti.  „Peste doua treimi dintre turisti au apreciat ca nivelul zgomotului a ramas cel putin la acelasi nivel comparativ cu anii trecuti. Conform datelor sondajului, statiunile cu cel mai mare grad de poluare fonica, atat ziua, cat si noaptea, sunt Mamaia si Costinesti, a afirmat seful I.G.P.R. Chestorul principal Dan – Valentin Fatuloiu a precizat ca 76,5% dintre turistii din Mamaia si 65% dintre turistii din Eforie sustin necesitatea reducerii surselor de poluare fonica pe timpul noptii. Seful I.G.P.R. a mentionat ca, in urma avertismentelor date, operatorii economici nu au indeplinit masurile dispuse pentru combaterea poluarii fonice, astfel ca politistii au verificat in luna iulie 56 obiective economice, dand 28 de amenzi in valoare de 540.000 lei, in unele cazuri acestea fiind repetate. Se pare ca, pentru chestorul Fatuloiu, principala grija o reprezinta poluarea fonica si nicidecum infractionalitatea ori problemele cu care se confrunta politistii de la Rutiera. De altfel, ne-am obisnuit ca, in fiecare an, „bosii“ de la  Minister sa reglementeze nimicurile… lasand adevaratele probleme sa isi vada de treaba lor.

Lian VACARENCU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: