Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Neliniste (trucata) prezidentiala

Posted by admin® pe iulie 30, 2007

de Valentin POPESCU

Cu mama si cu socrii ma intalnesc lunar si mi-ar fi foarte greu sa le spun: «Mama, v-am mintit». Si dumneavoastra (n.n. – pensionarii) aveti nelinistea daca a doua etapa a majorarii pensiilor se mai aplica. Si eu, si mama avem aceeasi neliniste“. Asa s-a straduit Traian Basescu sa capteze bunavointa pensionarilor detestati pana mai ieri, la scurt timp dupa ce a dat cu nasul intr-un avion de hartie (reprezentand cele 300 milioane euro zvarlite pe luxul prezidential) primit cadou din partea unui batran octogenar. Uitand sa-si asume o minima si decenta responsabilitate pentru aversiunea degajata cu numai o saptamana in urma, cand declarase ca se opune categoric cresterii pensiilor din cauza bugetului „gaurit“ si a nedetectarii surselor de finantare, seful statului i-a infruntat pe cei fara de speranta cu o ranjita si nonsalanta aroganta.

Alunecos si inconsecvent cum il stim, presedintele „antimajorare“ si-a inchipuit ca, apeland la trucul mamitei si odraslei „nelinistite“, isi va da asistenta cu rotitele in sus de atata compatimire. Ca minciuna a devenit ticul presedintelui este deja un adevar cu putere de postulat. Mai grav ni se pare tertipul la care a recurs, din dorinta de a sensibiliza varstnicul auditoriu. Subliminalul mesaj al „mamei nelinistite“ de presupusa inghetare a pensiei vroia sa induca romanului de rand situatia materiala modesta a celei care i-a dat viata presedintelui Traian Basescu. Sa credem ca mama primului om din stat asteapta frisonata ziua pensiei (…nemajorate), fiind obligata sa traiasca exclusiv dintr-o subsidie de stat mediocra? Sau, mai clar, dragostea si recunostinta „ajunsului“ in fruntea tarii se rezuma doar la… nelinistea manifestata fata de cresterea cu cativa zeci de lei a pensiei anemice a mamei sale? Ar fi o cumplita degenerescenta filiala! Superblindat cu vile si actiuni peste actiuni, basca un salariu de invidiat, fiului Basescu ar trebui sa-i crape obrazul de rusine atunci cand isi deplange mama sub aspect financiar. Nu are presedintele suficienti bani (lichizi) ca sa isi ajute mama? No problem. S-o sponsorizeze „Luxten-ul“, clanul Casunenilor si intreaga liota de profitori cu niscai firfirici, adica aceiasi care au pus umarul serios la fortificarea averii familiei Basescu. Ingrijorarea era de inteles daca locvacele ocupant al fotoliului de la Cotroceni lasa frau liber „emotiilor“ in dreptul acelor mame neajutorate, fara vreun reazem din partea familiilor.
               
Cu siguranta, multi dintre dumneavoastra nu aveti cunostinta cum s-a finalizat recitalul de ipocrizie al nadusitului presedinte, neimpacat cu gandul pierderii simpatiei milioanelor de pensionari. El s-a terminat conform legii lui Murphy. Adica, cat se poate de prost. Si asta impotriva relatarilor surogat ale presei de casa. Oameni simpli, necocarjati de povara linguselii, s-au napustit, vocal, asupra inamicului nr. 1 al pensiilor majorate: „N-ati facut nimic pentru noi, pensionarii marinari“, „Banii alocati referendumului trebuiau dati handicapatilor“, „Noi ce ,mancam?“… Fara trac, dar intelept si imperturbabil, un batran a dorit sa puncteze intalnirea intr-un mod esential, printr-o intrebare cu raspuns inclus: „Cine se face vinovat de toate astea, domnule presedinte de republica?“… „Noi, pensionarii, ca n-am stiut pe cine votam! Rusine, rusine!“

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: