Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Serviciul de paza a intrat in… posturi!

Posted by admin® pe iulie 23, 2007

In baza Hotararii 500/2006 a Consiliului Local Municipal privind taxele si impozitele, serviciul de paza a fost repus in functiune in Constanta si in statiunea Mamaia, asa dupa cum anunta, la sfarsitul saptamanii trecute, seful Directiei Servicii Publice (D.S.P.) din cadrul Primariei Constanta, Ionel Pilat. Activitatea Serviciului de paza a fost suspendata in urma cu doi ani, dupa ce prefectul judetului Constanta a atacat in contencios administrativ taxele speciale initiate de municipalitate. Taxele speciale au fost reintroduse de curand, in urma sentintei definitive si irevocabile emise de instanta, printre acestea figurand si taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta, din care se finanteaza activitatea Serviciului de paza. Pentru acest sezon, au fost organizate 189 de posturi de paza: 84 in municipiul Constanta si 105 in statiunea Mamaia. „Am amplasat mai mult de jumatate din punctele de paza in Mamaia, din cauza numarului mare de turisti si constanteni care se afla, pe perioada sezonului estival, in statiune.

                   

Serviciul de paza urmareste asigurarea sigurantei cetatenilor, paza bunurilor publice si private apartinand municipiului si statiunii, protectia functionarilor Primariei aflati in exercitiul functiunii pe teren, eliminarea comertului ilicit si a actelor infractionale si antisociale“, a declarat directorul D.S.P., adaugand ca efectivele de paza sunt asigurare de Directia Judeteana de Paza (150 de agenti), societatea „Conpress Holding“ S.R.L. (160 agenti de paza) si „Kokkai Comimpex“ S.R.L. (50 de agenti de paza). Agentii vor asigura paza in institutiile publice, parcuri, intersectiile mari, zonele reabilitate unde au fost amplasate dotari urbane, piatete si in preajma elementelor navale din oras, iar in Mamaia – la statiile de taxare, pe faleza, la fantanile arteziene, la cele patru sensuri giratorii, in piatete si parcari. „Daca in Mamaia va fi semnalat un caz de furt, de inec sau un alt caz de acest gen, agentii de paza se vor deplasa cu ajutorul tractoraselor, pe care le-au avut in dotare si anul trecut”, a precizat Ion Pilat, subliniind ca instruirea agentilor de paza a fost realizata in urma cu doua saptamani.
 

Monitorizare permanenta
Spre deosebire de cei din municipiu, care au contract pana la sfarsitul anului, agentii de paza din statiune raman in posturi pana la 1 octombrie. Gardienii pot fi recunoscuti cu usurinta datorita uniformei, formate din pantalon visiniu sau negru si camasa bej. Directorul D.S.P. a vorbit cu reprezentantii legali ai firmelor de paza, cu care a incheiat contracte asigurandu-se ca agentii de paza vor beneficia, in zilele caniculare, de o cantitate suficienta de apa rece si de locuri cu umbra in care sa se poata refugia. Ei vor lucra in ture: cate opt ore pe zi, in institutiile publice, in intersectii – timp de 12 ore pe zi, in timp ce punctele in care s-au facut investitii majore vor fi pazite permanent. „Patru echipaje mobile vor monitoriza, pe timpul noptii, obiectivele pazite de agenti doar pe timpul zilei“, a declarat Ion Pilat, intr-o conferinta de presa. Taxa de liniste si siguranta se incaseaza numai de la agentii economici detinatori a unor spatii comerciale mai mari de 100 mp si difera in functie de zona in care este amplasat spatiul. Pana la acest moment, municipalitatea a strans aproximativ 50 de miliarde lei vechi, din care va fi asigurat serviciul de paza pana la sfarsitul anului.

Alice HIRSCH

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: