Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Libertate pentru „escroci”!

Posted by admin® pe Iulie 23, 2007

Magistratii Curtii de Apel Constanta s-au pronuntat, vineri, in dosarul care l-a avut cap de afis pe Mihai – Narcis Negoita, admitand recursul prin care acesta atacase masura prelungirii arestarii preventive. Judecatorii au decis casarea hotararii de privare de libertate pronuntata anterior si inlocuirea acesteia cu interdictia de parasire a tarii. Retinut de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor pe data de 24 iunie, Mihai – Narcis Negoita va fi judecat in continuare in stare de libertate. In varsta de 32 de ani, barbatul, care nu se afla la prima abatere de la litera legii, este invinuit de procurori ca, in perioada ianuarie – mai 2007, impreuna cu Daniel Teodorescu si Viorel Gulus, ambii din Eforie Sud, ar fi inselat mai multe banci din judetul Constanta. Conform Parchetului, inculpatii au contractat, prin intermediul unor interpusi, nu mai putin de 6 de credite, fiecare cu valori cuprinse intre 10.000 si 20.000 lei. Din cauza ca legislatia romana si normele de acordare a creditelor sunt destul de drastice, impunand uneori conditii destul de greu de indeplinit, barbatii au apelat la o metoda mult mai „simpla“: falsificarea documentelor care trebuiau introduse in dosar.

In sarcina lui Negoita, procurorii au retinut infractiuni de inselaciune, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.
 

68 de inselaciuni cercetate de procurori
Povestea lui Mihai – Narcis Negoita se inscrie in dosarul – mult mai voluminos – al falsurilor realizate de mai multi barbati, majoritatea membri ai clanului „Oaie“. Potrivit rechizitoriului realizat de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Constantin Georgescu, de 49 de ani, Mihai – Narcis Negoita, de 32 de ani, Alexandru Mircea Alexandru, 26 de ani, Victor Alexandru si Mircea Constantin Moroianu, de 47 de ani, toti din Constanta, Viorel Gulus, de 43 de ani, din Eforie Sud, Nicolae Sorin Boncata, de 31 de ani si Stefan Cornel Atanase, de 36 de ani, din Eforie Nord, au reusit sa pacaleasca mai multe banci, contractand nu mai putin de 68 de credite, in valoare totala de aproape 5 miliarde lei vechi, prin folosirea unor documente false. Adeverinte de salarizare, contracte de munca, adeverinte emise, chipurile, de Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, precum si alte acte necesare la completarea dosarelor necesare contractarii creditelor, toate in fals. In plus, membrii gruparii au cumparat diverse bunuri electronice si electrocasnice de la societati comerciale care practica sistemul de plata in rate, de asemenea prin folosirea de documente falsificate pe calculator. Procurorii constanteni incearca sa desluseasca activitatea infractionala a celor inculpatilor, precum si a prejudiciului final.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: