Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

21% dintre profesori au picat titularizarea

Posted by admin® pe Iulie 22, 2007

S-au pregatit de note sub 5 si de pana in 7. Cel putin asa arata raportul intocmit de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta in urma centralizarii tuturor calificativelor obtinute de dascalii din judet la examenul de titularizare. Pana la finalul zilei de joi, 19 iulie, la sediul I.S.J. Constanta, precum si in centrele de examen, au fost afisate rezultatele concursului de titularizare 2007 la toate disciplinele de examen. Dupa verificarea tuturor rapoartelor de prezenta intocmite in cele opt centre de examen si dupa introducerea in baza de date a rezultatelor venite din centrele universitare de corectare, raportul final arata ca: 261 de profesori au obtinut note sub 5, 522 au fost punctati cu note cuprinse intre 5.00-6,99, iar 448 au obtinut note cuprinse intre 7-10. Ceea ce inseamna ca peste 21% dintre dascalii constanteni care au participat la concursul de titularizare au obtinut note sub 5, iar aproape 43% au luat note cuprinse intre 5 si 6,99. Din totalul de 1.231 de candidati care au sustinut examenul de titularizare, doar 448 de cadre didactice au obtinut note cuprinse intre 7 si 10, potrivit rezultatelor Inspectoratului Scolar Judetean. Candidatii nemultumiti au dreptul sa depuna contestatie pana pe data de 21 iulie, rezultatele finale urmand sa fie afisate pe 23 iulie 2007.

                  

Oful profesorilor care au picat examinarea si a celor depasiti de subiectele variantei 1, extrasa de ministeriabilii Educatiei, nu are de ce sa fie prea mare. Dascalii au concurat vineri pentru a-si asigura o catedra in rural. Posturile vacante titularizabile la oras si, in special, in municipiu le numeri pe degete.
 

Subiecte incoerente, barem de corectare gresit
La limba romana, comparativ cu anii trecuti, dascalii au mentionat ca subiectele au fost mai usoare. „A fost usor, partea de metodica a fost putin dificila, dar nu de nerezolvat“. „Ma asteptam sa fie mai greu. Anul trecut, la subiectul al treilea, consacrat metodicii, nu am avut puncte de reper pe care sa le urmam, ni s-a formulat o cerinta si atat, anul acesta nu a mai fost asa“, au declarat profesorii examinati in centrul de examen organizat la Colegiul „Mircea cel Batran“. La limba engleza, cadrele didactice s-au plans ca nu au gasit suportul bibliografic. „M-am bazat pe ce am invatat in anii de facultate. Bibliografia specificata nu am gasit-o nici la biblioteca Universitatii, nici la cea Judeteana“, a precizat un absolvent al Facultatii de Litere, ce incearca sa-si gaseasca un loc in mediul educational. In privinta locurilor numeroase in mediul rural, toti profesorii sau viitorii dascali au enuntat o realitate: numai dupa doi-trei ani de invatamant in rural pe un loc titularizabil pot spera la o catedra in municipiu. La ce unitate scolara vor fi insa repartizati, dascalii vor afla abia pe data de 19 iulie, moment cand vor fi afisate mult controversatele rezultate partiale. De ani buni, profesorii contesta faptul ca baremul de corectare are trecute doar punctajul de notare, fiind omise rezultatele subiectelor, asa cum se intampla la orice testare nationala.

Camelia MATEI

Anunțuri

Un răspuns to “21% dintre profesori au picat titularizarea”

  1. subiectexam said

    Normal ca se pica examenul, daca subiectele sunt infernale… Sunt curioasa anul acesta ce statistici sunt la Examenul de titularizare. Am inteles ca s-a dat foarte, foarte greu. Cica special s-ar fi dat asa pentru a putea spune cei de la guvernare: „V-am spus noi ca profesorii sunt varza?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: