Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

„Gala“ de box in ring pesedist

Posted by admin® pe Iulie 22, 2007

de Mariuca ANDRONE

De parca nu ar fi avut indeajuns de multe probleme pe cap de presedinte pesedist, Mircea Geoana s-a mai „captusit“ cu una. Sau, mai corect spus, cu unul, Adrian Nastase pre nume de fost lider al partidului, fost premier, fost presedinte al Camerei Deputatilor si, nu in ultimul rand, actual „vizitator“ al D.N.A., basca „trecator“ pe la instante. De cand are blog personal, Nastase are si idei de revenire in conducerea P.S.D. Idei ce pleaca pe calea Internetului catre oricine. Nu oricine insa se considera Mircea Geoana, cel care isi vede scaunul amenintat de… Internet. Si asta dupa ce a i-a fost zguduita pozitia din Kisseleff taman de la Cluj!

In „gala“ de  box politic, cei doi pugilisti pesedisti dau unul in celalalt cu ce apuca. Nastase – cu procentele scazute al partidului, „performanta“ inregistrata de cand el nu se mai afla la conducere. Geoana – cu… matusa Tamara, ruda ce i-a lasat mostenire fostului presedinte al P.S.D.  dosarul cu pricina termopanelor. Cum nici unul dintre combatanti nu l-a facut K.O. pe celalalt, in ring a urcat insusi tatucul Iliescu.

In pantofii de lider pedeserist si cu tricoul de presedinte de onoare pesedista, Iliescu, in loc sa fie arbitru, a preferat sa arunce prosopul alb in fata lui Geoana, pentru a-l determina sa abandoneze lupta. Nu intr-atat incat sa-l lase pe Nastase la sefia partidului, ci doar cat sa-i creeze un loc in conducerea lui. Dar pas de te intelege cu „prostanacul“! Pai, de cand l-a „alintat“ Iliescu cu acest apelativ, se pare ca s-a desteptat. Chiar indeajuns de mult incat sa calculeze, in bani pesin, distanta lui Nastase fata de formatiunea politica in conducerea (sau mai degraba la conducerea) careia vrea sa se intoarca.
                  
Geaba nu vrea Iliescu sa-si lase pe dinafara pupilul, caruia i-a predat conducerea P.D.S.R. Inutile mesajele electronice ale fostului premier, ce si-a atarnat in piept de premier, precum o medalie, cresterea economica a Romaniei din perioada 2000-2004. Geoana – nu si… nu! Si de ce ar spune „da“, in conditiile in care un Nastase, revenit la conducerea partidului, ar insemna o permanenta stare de disconfort la adresa functiei lui de presedinte, obtinuta la… Confort. Adica, la hotelul in care s-au facut vorbele pesediste, ce i-au adus lui Geoana sefia partidului. Cum spuneam, liderul P.S.D., chiar daca nu debordeaza de calitati de conducator, s-a dumirit ca reintoarcerea fostului presedinte in conducerea pesedista inseamna, inainte de orice, o palma morala peste obrazu-i de mare sef. O palma trasa de Nastase cu mana lui… Iliescu! A intuit bine Geoana ca, mai devreme sau mai tarziu, tatucul pedeserist ii va plati polita, in urma careia a ramas fara conducerea pesedista. La acest moment, chiar daca nu este participant efectiv al „galei“ de box din interiorul partidului, Ion Iliescu si-a pus manusile si administreaza cate un upercut de… stanga in barbia presedintelui en titre. Intre timp, direct de pe blog, Nastase ii serveste lui Geoana o lovitura sub centura de lider al formatiunii politice aflate in Opozitie, dar si in scadere de procente. Asa a aflat tot poporul pesedist, si nu numai, cum nu a binevoit presedintele P.S.D. sa il primeasca pe Nastase la Kisseleff pentru discutiile privind pactul in domeniul educatiei.

Tot de acolo s-a aflat, insa, ca Petre Roman a stat la sporovaiala cu Geoana in acel birou, pe aceeasi tema, si, culmea, la aceeasi ora. Ei da, dar Roman nu a incercat sa-i sparga arcada de lider! Si, ca si cum nu ar fi incasat destule palituri „colegiale“, actualul presedinte al celui mai puternic partid de opozitie mai trebuie sa suporte si loviturile la picioare, administrate de grupul de la Cluj. Lasa ca nici el nu se lasa si mai administreaza cate un pumn de sef ba in ficatul lui Nastase, ba in splina lui Iliescu, ba in stomacul lui Dancu. Dar, dupa atata „macel“ intr-o gala de box din interiorul partidului, cine mai are oare muschi pentru o batalie in exteriorul lui? 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: