Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Cetateanul turmentat, in audienta la Stelian Dutu!

Posted by admin® pe Iulie 19, 2007

Scaderea popularitatii il determina pe P.D.-istul Stelian Dutu sa o dea in S.F.-uri penale, deoarece, pentru cele politice, se pare ca nu mai are chemare. Deputatul Stelian Dutu, care este totodata si liderul filialei Constanta a Partidului Democrat, a declarat, ieri, ca, in cursul noptii, usa de la sediul cabinetului sau parlamentar din localitatea Adamclisi a fost stropita cu un amestec de substante chimice, de catre un individ, angajat al Primariei stelian dutuconduse de un membru P.S.D. Cica deputatul ar fi fost anuntat despre cele intamplate de catre liderul filialei P.D. din comuna Adamclisi, care a relatat si ca individul a incercat sa stropeasca si doi martori la tentativa de incendiere, iar ieri dimineata, la usa cabinetului parlamentar, a fost gasita sticla respectiva si un chibrit. Nemultumit si speriat  de o astfel de intamplare, Stelian Dutu a sesizat Inspectoratul de Politie a judetului Constanta, cerand o ancheta pentru gasirea vinovatilor, deoarece considera ca actiunea are un caracter premeditat. 

                   

Interesant este faptul ca, de fapt, intamplarea relatata de Dutu nu seamana deloc cu ceea ce s-a intamplat in realitate, declaratiile deputatului portocaliu fiind exagerate, probabil, in incercarea de a iesi si el in fata cu ceva, cu atat mai mult cu cat popularitatea sa este in scadere. „Nu a fost vorba despre o tentativa de incendiere. Intr-adevar, postul de Politie din Adamclisi a fost sesizat de Ioana Focsa, care face parte din P.D. Adamclisi, despre faptul ca posterele care sunt afisate la sediul partidului au fost stropite cu vopsea rosie. Politistii au stabilit ca, in noaptea de 17 spre 18 iulie, in jurul orelor 01,00, Marian Vatavu, de 39 de ani, din Adamclisi, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a stropit posterele cu vopsea rosie. El a fost sanctionat cu 300 lei conform Legii 61/91, referitoare la asigurarea ordinii si linistii publice, a declarat inspector Crina Chirea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta. In aceeasi ordine de idei, primarul comunei, Emilian Burcea, considera ca asa-zisul „atentat“ nu are nicio tenta politica. „Nu a fost vorba despre nicio tentativa de incendiere. Asa-numitul incendiator a baut impreuna cu altii doi toata seara, iar apoi s-a apucat sa vopseasca posterele. El nu este membru al niciunui partid si nici nu este angajatul primariei. Pentru a-si castiga painea lucreaza ziler. Nici nu se pune problema sa fie vreun atac care sa aiba legatura cu politica. Probabil ca Stelian Dutu incearca sa creeze putina valva, pentru a atrage atentia asupra sa,” a declarat Emilian Burcea.
 

O da cu „subsemnatul“ in fata judecatorilor
Stelian Dutu a fost timp de cativa ani presedinte al Consiliului Judetean Constanta, iar in prezent este deputat in Parlamentul Romaniei. La inceputul acestui an, el a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, prin care a provocat un prejudiciu total de aproximativ 3.320.000 euro. Dosarul contine doua capitole, primul fiind cel referitor la creditul pe care  Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare  l-a acordat Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta. Procurorii D.N.A. sustin ca, in perioada 1998 – 2004, in calitate de presedinte al C.J.C. si ordonator principal de credite, Stelian Dutu, „cu stiinta si cu rea-credinta“, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu legate de cofinantarea aferenta unui imprumut de 17.041.000 USD, acordat de catre B.E.R.D. Regiei constantene. Pentru „prestatiile” nocive ale lui Dutu, procurorii au calculat un prejudiciu de aproximativ trei milioane euro, reprezentand dobanzi-majorari de intarziere si penalitati la plata carora a fost obligat Consiliul Judetean Constanta. Al doilea capitol al dosarului se refera la modul defectuos in care Stelian Dutu si-ar fi indeplinit atributiile si insarcinarile primite, in sensul ca nu a respectat prevederile hotararilor Consiliului Judetean, referitoare la achizitia publica privind privatizarea R.A.J.A. Odata cu trimiterea in judecata, procurorii D.N.A. au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Dutu Stelian, masura privind un apartament si un autoturism „Renault Megane Clasic“.

Cristina ARDELEAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: