Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Calculatorul le va decide din nou soarta

Posted by admin® pe Iulie 19, 2007

Pana vineri, 20 iulie, elevii care nu au fost repartizati in invatamantul liceal sau profesional trebuie sa completeze noi fise de optiuni, pentru a doua etapa a repartizarii computerizate. Pe langa acestia, trebuie sa completeze fise de optiuni si elevii care nu au sustinut testele nationale si care au posibilitatea sa ocupe un loc in scolile de arte si meserii ramase libere. Elevii care nu depun dosarele de inscriere in liceu si scoli profesionale sunt considerati retrasi. In perioada 16-26 iulie au loc inscrierea, sustinerea probelor si afisarea rezultatelor pentru candidatii la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.

Respinsi, desi au note mari
                   In urma primei repartizari computerizate, 4.749 de elevi constanteni, cu medii de admitere cuprinse intre 5,74-9,98, au fost admisi la liceu. Peste 100 dintre ei provin din alte judete: Ialomita, Cluj, Calarasi, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Botosani, Braila, Arges, Galati, Mehedinti, Suceava, Dambovita, Iasi, Bacau, cu medii de admitere cuprinse in intervalul 6,57-9,98. Pentru ca s-au increzut in media lor, au bifat putine optiuni, ratand sansa inscrierii la liceu.

                    Este vorba de 208 candidati nerepartizati, desi cu medii de admitere cuprinse in intervalul 5,88-9,08. Ei mai au o sansa acum, in perioada 16-20 iulie, la cea de-a doua selectare computerizata, cand mai sunt puse la bataie doar 14 locuri la liceu si peste 2.000 la scolile de arte si meserii. In afara de cei 208 copii respinsi, alti 9 candidati proveniti din alte judete au ramas nerepartizati, desi cu medii de admitere cuprinse intre 5,97-8,27.

Si sesiunea a doua a bacalaureatului bate la usa
                     Incepand de luni, 16 iulie, tinerii care nu au trecut de testarea nationala, au sansa celei de-a doua sesiuni. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, inscrierile se fac pana sambata, 21 iulie. Examenul care va debuta cu prima proba in data de 25 august se va sustine intr-un singur centru de testare, organizat de Inspectorat la Colegiul Tehnic „Tomis“. Evaluarea lucrarilor are si ea o soarta asemanatoare. Grupul Scolar „Emil Palade“ va fi unicul centru de corectare a testelor. Cu bunavointa Inspectoratului Scolar Judetean si a presedintilor de Comisii din unitatile de invatamant, s-a copiat la greu la prima sesiune a bacalaureatului din acest an, iar procentul de promovabilitate a fost pe masura. Daca in Bucuresti promovarea abia s-a apropiat de pragul de 80%, la Constanta, 96,9% dintre tineri au trecut cu bine de testarea nationala… condusa de spaga si dictata de copiute fotocopiate. Doar 3,1% dintre tinerii constanteni nu au reusit la bacalaureat si cu totii au in august o noua sansa. Lor li se pot alatura si persoanele din promotiile anterioare care nu au promovat testarea.

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: