Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Amenzi drastice in cazul nerespectarii drepturilor persoanelor cu handicap

Posted by admin® pe Iulie 19, 2007

Nerespectarea drepturilor persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate persoane cu handicapredusa, care calatoresc pe calea aerului, de catre un transportator aerian, un reprezentant sau agent al acestuia sau un tour-operator, precum si de catre organismul de conducere al unui aeroport, va fi sanctionata cu amenzi de la 800 lei la 2.500 de lei. Sanctiunile se aplica individual, pentru fiecare pasager pentru care se constata nerespectarea obligatiilor ce revin transportatorului aerian, reprezentantului sau agentului acestuia. Executivul a adoptat in sedinta de marti, 17 iulie, o hotarare care stabileste masurile pentru asigurarea Aplicarii Regulamentului (CE) nr. 1107/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 5 iulie 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate redusa care calatoresc pe calea aerului. 

                    

Prin adoptarea acestui act, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (A.N.P.H.) este desemnata ca organism responsabil cu supravegherea aplicarii prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1107/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 5 iulie 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate redusa care calatoresc pe calea aerului, cu exceptia prevederilor art. 8 al Regulamentului.
           

Pentru supravegherea aplicarii prevederilor art. 8 al Regulamentului, autoritatea desemnata este Regia Autonoma Autoritatea Aeronautica Civila Romana.
                     

A.N.P.H. va lua masuri pentru informarea persoanelor cu handicap si a persoanelor cu mobilitate redusa asupra drepturilor pe care le au si va fi sprijinita in exercitarea atributiilor sale de catre Ministerul Transporturilor. Atat Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, cat si Regia Autonoma Autoritatea Aeronautica Civila Romana au responsabilitatea de a informa Comisia Europeana asupra desemnarii lor ca organisme responsabile. Prin adoptarea acestei Hotarari de Guvern, Romania se incadreaza in termenul de 26 iulie pana la care Comisia Europeana le-a cerut statelor membre sa desemneze organismul/organismele responsabile cu supravegherea aplicarii Regulamentului si sa creeze mecanismul de sanctionare a faptelor ce contravin prevederilor Regulamentului si sa notifice Comisia in acest sens.

Ioana PAIDOS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: