Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Bani europeni pentru profesori

Posted by admin® pe iulie 17, 2007

Uniunea Europeana, impreuna cu Guvernul Romaniei, au lansat ,in data de 2 iulie 2007, doua scheme de grant pentru sprijinirea pregatirii si derularii unor cursuri de formare continua pentru profesorii si personalul didactic in functii de conducere, indrumare si control care isi desfasoara activitatea in liceele din mediul rural. Banii nu vin oricum. Studiile au aratat ca, in Romania, calitatea educatiei in mediul rural este mai redusa decat in orase. Ca urmare, formarea continua a profesorilor din mediul rural este importanta pentru a echilibra diferentele regionale si a asigura accesul egal la o educatie mai buna a copiilor din toate zonele tarii. Programul a fost pregatit si va fi gestionat de catre Centrul National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar (C.N.F.P.) care, impreuna cu centrele sale regionale, se ocupa de dezvoltarea profesionala din invatamantul preuniversitar si de acreditarea programelor de formare corespunzatoare. Granturile vor fi acordate prin intermediul a doua scheme in cadrul programelor Phare 2005 si 2006. Bugetul total alocat este de 1,8 milioane de Euro si va fi utilizat pentru acordarea de finantari intre 35.000 si 65.000 euro, reprezentand 75% din bugetul proiectelor depuse.

Finantarea este deschisa tuturor organizatiilor eligibile, inregistrate in Romania si active in acest sector. Acestea pot fi organizatii non-profit sau orientate spre profit, publice sau non-publice, car depun cereri de finantare fie ca solicitanti individuali, fie in parteneriat cu alte organizatii eligibile. Organizatii similare din alte tari eligibile pot participa in calitate de parteneri in consortii conduse de solicitanti organizatii romanesti.
 

Mai multe finantari pentru un singur petent
Solicitantii trebuie sa propuna programe de formare pentru minim 80 de cursanti si sa asigure realizarea a minim 90 de credite transferabile pentru toti cursantii. Un petent poate depune mai multe propuneri de proiecte, cu conditia ca acestea sa se adreseze unor grupuri tinta diferite si poate primi mai multe finantari daca dovedeste ca are capacitate suficienta sa le implementeze. Furnizorii de programe de formare selectati vor beneficia de asistenta in perioada initiala a implementarii, prin workshop-uri pe teme de invatare activa pe baza unui manual metodologic si consultanta directa adaptata nevoilor specifice. Se estimeaza ca vor fi acordate circa 45 de finantari nerambursabile pentru pregatirea si desfasurarea de programe de formare continua pentru cel putin 3.600 de profesori si manageri, provenind din 175 licee din mediul rural. Conditiile de participare si formularele necesare se gasesc pe pagina web a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor la adresa http://www.mdlpl.ro. Cererile de finantare se depun la sediul Centrului National de Formare a Cadrelor din Invatamantul Preuniversitar (C.N.F.P.), situat in Bucuresti, sector 1, Str. Spiru Haret nr. 10, etaj 1, camera 31. Termenele finale de depunere a cererilor de finantare sunt: 17.09.2007, ora 16,30 – pentru schema Phare 2005, 15.10.2007, ora 16,30 – pentru Phare 2006. In regiunea Sud-Est, sesiunile de informare vor fi organizate de experti in Constanta (25.07.2007) la Casa Corpului Didactic in si Buzau (10.09.2007).

Camelia MATEI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: