Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Repartizarea computerizata le-a ratat viitorul!

Posted by admin® pe Iulie 14, 2007

                  Prin repartizarea computerizaza, 4.749 de elevi cu medii de admitere cuprinse intre 5,74-9,98 au fost admisi la liceu. Peste 100 dintre ei provin din alte judete: Ialomita, Cluj, Calarasi, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Botosani, Braila, Arges, Galati, Mehedinti, Suceava, Dambovita, Iasi, Bacau, cu medii de admitere cuprinse intre 6,57-9,98. Pentru ca s-au bazat pe media lor, au bifat putine optiuni, ratand sansa inscrierii la liceu. Este vorba de 208 candidati nerepartizati, desi cu medii de admitere cuprinse in intervalul 5,88-9,08. Ei mai au o sansa in perioada 16-20 iulie, la urmatoarea selectare computerizata, cand mai sunt puse la bataie doar 14 locuri la liceu si peste 2.000 la scolile de arte si meserii. Repartizarea computerizata a fost organizata de Ministerul Educatiei cu o zi in avans, pe data de 12 iulie, nu 13 iulie, asa cum a anuntat, explicand decalarea prin dorinta de a curma cat mai repede emotiile copiilor. Au pus capat emotiilor tinerilor, insa i-a si demoralizat. 

                    In afara de cei 208 copii respinsi, alti noua candidati, proveniti din alte judete, au ramas nerepartizati, desi cu medii de admitere cuprinse in intervalul 5,97-8,27. Soarta nu a suras nici pentru 731 de adolescenti care, in urma repartizarii de joi, 12 iulie, s-au vazut, vrand-nevrand, admisi pe listele scolilor de arte si meserii.  Cu totii au putut afla vineri rezultatele fie pe site-ul http://admitere.edu.ro/2007/, fie chiar de la scolile gimnaziale pe care le-au urmat care au avut obligativitatea sa le afiseze. Iar sambata este randul unitatilor de invatamant liceal si profesional sa posteze listele candidatilor repartizati in unitatea lor.

A plouat cu note de 5 la capacitate
                   Daca la bacalaureat s-a mers pe acelasi sistem, iar tinerii au copiat pe rupte, la capacitate s-a lasat cu o ploaie de note mici. A fost primul an in care elevii au cunoscut, la fel ca si in cazul bacalaureatului, subiectele inainte de testare. Nu a fost insa un avantaj! Elevii de clasa a VIII-a au aratat de aceasta data cu exactitate, in cifre, pana unde merge interesul lor pentru scoala. Numai 78,73% dintre adolescenti au promovat, in conditiile in care in multe judete din tara procentul a fost de peste 80,00%. Ne-au bombardat cu note de 5 si de 6. Nici respinsii nu au fost in acest an o exceptie in tristul clasament. Cu o indulgenta strigatoare la cer, am putea sa le gasim cateva scuze adolescentilor. Pe alocuri, variantele extrase de mana ghinionista a ministeriabililor Educatiei nu au tinut cu ei. Subiectul de la romana, o data aflat, a dat mari fiori profesorilor meditatori si parintilor si a avut si de ce. Un subpunct, ce se adresa cu strictete olimpicilor, a facut ca nota 10 sa fie greu de ajuns. Si aceasta gratie cadrelor didactice din Ministerul Educatiei, ce au conceput parte dintre subiecte pentru a-si mangaia orgoliul profesional, fara a se gandi o secunda ca se adreseaza unor tineri de 14-15 ani.

Camelia MATEI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: