Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

In bratele satanei!

Posted by admin® pe Iulie 10, 2007

Inca o data se dovedeste ca Necuratul si-a varat coada in tarisoara noastra cand i-a indemnat pe romani sa aleaga in fruntea ei un om „insemnat“. Pana si pruncii, din pacate, au ajuns sa-i perceapa falsitatea si macularea sufletului. In speta, chiar la inceputul slujbei, noua fina a botezatorului de la Cotroceni a fost scuturata de un plans… crestinesc, in momentul cand Traian Basescu a inceput sa peroreze mincinos: „Ma lepad de Satana …“. Intr-adevar, la auzul teribilei fatarnicii nu s-a despicat pamantul, nu s-au spart vitraliile manastirii si nici nu s-au prabusit odoarele. Dar suprapunerea lacrimilor unei copile neprihanite peste patru cuvinte false (ce il includ pe Necuratul) ar trebui sa reprezinte o maxima atentionare pentru un popor atat de evlavios. Mai cu seama, atunci cand sub pretextul „datoriei crestinesti“, seful statului da curs invitatiei cercetatului penal Gheorghe Falca, primarul orasului Arad si tatal fiicei ce urma sa fie botezata. In plina cercetare penala, cu sechestru asigurator pe intreaga avere, primarul democrat este onorat de presedintele tarii si alaiul presedintial, spre stupefactia procurorilor!

Cand tot Aradul vuia de manglele primarului Falca cu terenurile municipalitatii, presedintele tarii isi anunta prezenta in mijlocul familiei suspectate de frauda. Uimitor! Pana in ultima clipa, presa si lumea politica au sperat ca clientul de marca al „Golden Blitz“-ului va declina invitatia din varii motive. Cel care dadea in clocot pentru „ariergarda“ P.S.D.-istilor de acum cativa ani, prezenta la tribunal, in coastele lui Bivolaru, nu se sfieste sa dea semnale „neinspiratului D.N.A.“: „Sper ca acest lucru, ce se intampla in 7.07.07, sa-i aduca noroc“ (n.n. – evident, tatalui anchetat). Iar ca sa nu existe nici un dubiu, primul om in stat se da in poze cu taticul penal.

Asa cum ne-am obisnuit, pe langa cohorta sepepistilor din dotarea presedintelui si ziaristii de casa, nu puteau lipsi pitifelnicii primarului democrat si floarea cea vestita a Partidului Democrat. Evident, in opulenta sfidatoare a nuntasilor, Politia locala s-a facut pres, blocand circulatia masinilor pentru defilarea in voie a calestilor si a petrecaretilor cu sigla P.D. Televiziunile prezente la fata locului aveau sa le infatiseze romanilor (inclusiv pensionarilor, somerilor si altor napastuiti) cum se „traieste bine“ in tara asta, dupa neprecupetitul indemn al dragului lor presedinte. Intr-un fast aproape neverosimil, intocmai ospaturilor imparatilor romani, cornul abundentei si-a aratat obarsia… aradeana.

Cu o Falca in cer, Traian Basescu a stiut – cum nu mai el stie s-o faca – sa transmita un mesaj subliminal anchetatorilor: „Rog, atentie, analizati cu grija“. Tinand parca sa reediteze, in varianta revizuita si imbunatatita, „Nasul“ lui Coppolla, presedintele Basescu a vrut si s-a vazut inconjurat de un cortegiu de interlopi si contrabandisti sadea, toti ridicati la gradul de… invitati de onoare. Printre numele cu rezonanta (in dosarul contrabandei de pe Clisura Dunarii) presa locala si centrala il pomeneste pe fostul secretar general al P.D., Gheorghe Ciobanu, nelipsit de la sindrofia presedintiala. Firesc, cu asemenea vasali nu ne mai mira de ce micuta odrasla a izbucnit intr-un plans… sanatos la auzul prefacatoriei Basescului: „M-am lepadat de Satana…“. Pe dracu! Te-ai infratit cu frat’su!

de VALENTIN POPESCU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: