Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

Finantare C.J.C. pentru Mircea Voda si Cuza Voda

Posted by admin® pe martie 29, 2007

Nu mai cara apa cu bidoanele!

                    Alimentarea cu apa a locuitorilor din comunele Cuza Voda si Mircea Voda, de care beneficiaza si locuitorii din localitatea Satu Nou, nu mai reprezinta o problema. Lucrarile la cele doua statii de pompare s-au incheiat. Aceste lucrari au inceput in anul 2006, prin Programul guvernamental din 1997, iar valoarea acestei investitii s-a ridicat la suma de 1.206.355 USD, pentru satul Mircea Voda, si 687.227 USD, pentru Cuza Voda. 

                Populatia care va beneficia de alimentarea cu apa a celor doua localitati este de 4.581, respectiv 4.600 de locuitori. De asemenea, pentru exploatarea alimentarii cu apa pentru aceste localitati, se vor crea cate patru locuri de munca: electrician, maistru, mecanic si instalator. Primarul din Cuza Voda, Eugen Dumitru, a spus ca este cea mai importanta realizare pe care a avut-o satul si de care este foarte multumit. De asemenea, el a supravegheat desfasurarea lucrarilor pentru a preintampina orice nereguli ce ar fi putut interveni pe parcurs. Eugen Prisacariu, inspector-sef teritorial in Programul de Alimentare cu Apa, spune ca in judetul Constanta astfel de lucrari s-au finalizat mult mai repede decat in alte judete, deoarece au fost sprijiniti de o finantare serioasa din partea Consiliului Judetean. Viceprimarul de la Mircea Voda, Tanase George, a declarat: „S-a rezolvat problema cu apa! Ani de-a randul ne-am confruntat cu aceasta problema, in special locuitorii din Satu Nou. Este o bucurie nemarginita, atat pentru mine, cat si pentru locuitori“. In final, acesta a tinut sa multumeasca Consiliului Judetean pentru sprijinul acordat. La randul sau, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean, a spus ca au fost 14 asemenea proiecte in satele din judetul Constanta si ca este bucuros ca aceste localitati vor fi deservite cu apa. Prezent la statiile din ambele comune, presedintele Consiliului Judetean a ascultat cu interes schema generala a alimentarii cu apa, dar si celelalte probleme cu care se confrunta locuitorii. Conform normativelor in vigoare, s-a prevazut o rezerva intangibila de apa pentru stingerea eventualelor incendii, dar si cinci hidranti pentru Mircea Voda si trei pentru  Cuza Voda.

Ioana PAIDOS

Reclame

2 răspunsuri to “Finantare C.J.C. pentru Mircea Voda si Cuza Voda”

  1. What’s up mates, its wonderful piece of writing on the topic of cultureand entirely
    explained, keep it up all the time.

  2. Monty said

    Helpful info. Fortunate mе I found yоur web site unintentionally, аnd I am shocked why tһis twist оf fate didn’t haрpened
    іn advance! I bookmarked it.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: