Independentul® de Constanta

Constanta – cosmopolita, controversata, iubita, injurata…

S.C. „Miralen“ – mai curata, mai uscata !?

Posted by admin® pe martie 9, 2007

sc miralen srlProcesul in dosarul „Miralen“ a continuat cu o noua infatisare. Magistratii Curtii de Apel au hotarat, la finalul sedintei, admiterea recursului formulat de recurentul S.C. Miralen S.R.L. in acest caz si casarea incheierii de sedinta din data de 20 februarie 2007. Totodata, a dispus admiterea plangerii formulate si constata nulitatea proceselor verbale de aplicare a sechestrului din data de 5 martie 2003 si 11 aprilie 2003. Este dispusa, astfel, ridicarea sechestrului asigurator de pe bunurile apartinand societatii comerciale „Miralen“ S.R.L., bunuri mentionate in procesele verbale intocmite la datele respective. Cazul societatii cu pricina a fost unul dintre cele mai mari „tunuri“ din istoria… moderna a furturilor de produse petroliere din conductele. Zeci de persoane au fost audiate, din 2003 pana in prezent, in acest dosar, in calitate de martori, sustinuti sau inculpati. Procurorii au descoperit un adevarat traseu, atat real, cat si financiar-bancar, prin care motorina era trecuta pentru a fi transformata in bani lichizi. Profitul tranzactiilor depaseste suma de 40 miliarde de lei vechi. In procesul „Miralen – Valea Seaca“ sunt implicati zece inculpati, judecati in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material, evaziune fiscala si asociere in vederea savarsirii de infractiuni O parte dintre cei audiati au fost trimisi, intr-un final, in judecata, iar pentru altii cauza a fost disjunsa. In acest dosar sunt inculpate mai multe persoane, printre care administratorul societatii in cauza, Elena Draghici, si cateva „ajutoare“ de nadejde. Incepand cu anul 2003, de la descoperirea unei cisterne „suspecte“, oamenii legii au mers pe firele incalcite ale unei adevarate filiere formate din societati comerciale fantoma, cu activitatea incetata
Saga  unui dosar complicat
  Dosarul a avut parte de multe complicatii, iar numarul mare de martori si persoane implicate l-au facut si mai dificil de judecat. Treptat, politistii si procurorii au descoperit afacerile derulate de Elena Draghici si „locotenentii“ acesteia: Nicolae Tararache, Anton Caracota, Nicu Caracota, Sabin Iofcea si Vasile Sponti. In fapt, acestia preluau motorina furata, cu acte false, o treceau prin mai multe firme fantoma, iar apoi o vindeau, profitul fiind incasat cash de administratora si de complici. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, capii benzinarilor s-au folosit de actele si facturile emise de opt firme din Constanta, Bucuresti si Barlad. Parte dintre aceste firme si-au incetat activitatea, altele au existat doar pe hartie, doua au administratori irakieni fictivi, iar pentru trei dintre ele capii benzinarilor s-au folosit doar de numele firmei pentru a cere sau completa facturi fiscale false.
Cisterna cu ghinion
  Ancheta in acest caz a fost demarata la inceputul anului 2003, dupa ce, in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, s-a descoperit o cisterna, langa penitenciarul Valea Seaca. Cisterna era alimentata direct din conducta „Petrotrans“ prin doua conducte cu robinet si continea 23 de tone de motorina. A doua zi, au fost retinuti  trei barbati: Vasile Costel Ungurianu, Vasile Saviuc si Ionel Ciocarlan, care aveau hainele imbibate in motorina. O amprenta de pe cabina autocisternei a dus la gasirea lui Vasile Saicaru, cunoscut pentru activitatea sa „bogata“ in materie de furturi din conducta. Politistii au cercetat, insa, si numerele de inmatriculare ale cisternei, precum si seria capului de tractor. „Urmele“ au dus in curtea societatii „Levant Maritme Services“, o societate plasata la intrarea in localitatea Ovidiu, unde a fost descoperit un rezervor, continand 17 tone de motorina. Din verificarile documentelor, s-a ajuns la societatea care a inchiriat rezervorul: S.C. „Miralen“ S.R.L., administrata de Elena Draghici. Ulterior, s-a stabilit ca Elena Draghici  isi dirija afacerile cu ajutorul lui Nicolae Tararache, Anton Caracota, Nicu Caracota, Sabin Iofcea si Vasile Sponti. In fapt, acestia preluau motorina furata, cu acte false, o treceau prin mai multe firme fantoma, iar apoi o vindeau, profitul fiind incasat in numerar de administrator si de complici.

Adrian GEORGESCU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: